Blåbärsrutor med vitchoklad

Var ute och plockade blåbär i helgen och en del av skörden användes såklart genast till bakning. Det blev en segmjuk blåbärskaka som slukades av både stora och små. Den är väldigt lätt att göra då man bara rör ihop smeten i kastrullen och passar bra med många olika sorters bär. Till just blåbär hackade jag ner lite vit choklad i smeten då jag älskar den kombinationen, men den är supergod även utan det!
 
 
 
Blåbärsrutor, 1 långpanna
  • 200g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 5.5 dl mjöl
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa flingsalt
  • 100g vit choklad
  • 3 dl blåbär
 
Gör såhär:
  1. Smält smöret i en ganska stor kastrull och låt svalna.
  2. Rör ner socker, äggen ett i taget, vaniljsocker, flingsalt och vetemjöl.
  3. Hacka chokladen och rör ner även den i smeten.
  4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper i botten.
  5. Strö över blåbär.
  6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
  7. Låt svalna en stund innan du skär upp den i rutor.
 
 
 

Taggar: Bakning, Blåbär, Långpannekaka, Recept, Vit choklad;

Kommentera inlägget här :