Sega mintchokladrutor med nutella och vit choklad

Jag bakade dessa och bjöd mina fina kollegor på min sista dag som feriearbetare och de blev väldigt uppskattade. Ett toppenrecept om man ska baka till många, men det går även att halvera och baka i en mindre form. Ska man baka en mindre sats blir det väldigt fint att baka kakan i en rund form och sedan skära tårtbitar av den efter att man gjort mönstret så får man vackra bakelser att bjuda på.
 
Kladdkaka, ca 40 bitar på 5*5 cm
  • 8 ägg
  • 7 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2.5 dl kakao
  • 400g smält smör
  • 200g mintchoklad
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker slätt, men inte poröst, eftersom du vill att kakan ska bli kladdig.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och salt och sifta ner blandningen i äggsmeten. Häll i smöret och rör tills smeten är slät.
  4. Hacka chokladen och rör ner.
  5. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och bred ut så att den är lika tjock överallt.
  6. Grädda nederst i ugnen i 25-35 minuter beroende på din ugn. När trycker lite på den ska den ge efter men långsamt resa sig igen och en sticka ska vara lite kladdig när du provstuckit den.
  7. Låt svalna helt.
 
Marmorerat chokladöverdrag
  • 2 dl nutella
  • 1.5 dl grädde
  • 150g vit choklad
  1. Vispa ihop nutella och grädde med en elvisp och bred det på kakan.
  2. Smält den vita chokladen och ringla den över nutellakrämen.
  3. Dra med en tandpetare för att skapa ett marmorerat mönster.
  4. Ställ hela kakan i kylskåp så att chokladen stelnar.
  5. Skär bort kanterna och skär sedan kakan i bitar.
  6. Servera helst kylskåpskalla så är bitarna som segast.
 
 
Taggar: Choklad, Chokladrutor, Kladdkaka, Långpannekaka, Mint, Mintchoklad, Nutella, Vit choklad;

Kommentera inlägget här :