En fräsch och snabb pastarätt som är lätt att variera med olika sorters fisk och skaldjur efter smak och vad man har hemma.
Till fyra personer:
- 500g lax
- 350g pasta
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor röd paprika
- 1-2 tsk torkad chili (går även bra med färsk finstrimlad eller chilipulver)
- 1 citron
- Ruccolla
- 125g mozzarella
- Parmesan
- Olivolja
- Salt och peppar
- Skär laxen i små bitar, ca 2x2 cm och stek i olivolja. Krydda sedan med salt och peppar.
- Salta pastavattnet rikligt och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Finhacka vitlöken, strimla paprikan tunnt, riv citronen, skär mozzarellan i små bitar och skölj ruccolan.
- Fräs vitlök, chili och paprika i mycket olivolja på medelhög värme i ca 5 minuter. Krydda med salt, peppar och citronskalet.
- Blanda pasta, lax och chiliröra med lite av pastavattnet och rör sedan ner mozzarellan så att den smälter lite av värmen.
- Servera på en bädd av ruccolla och riv över parmesan.

