Tortillabröd som är perfekta till tacos, att använda som tunnbröd eller att göra picknickwraps av. Vill man hellre ha ljusa bröd är det bara att byta ut grahamsmjölet och rågmjölet mot vetemjöl.
Tortillabröd, 15 stycken
- 200g vetemjöl
- 100g grahamsmjöl
- 150g fint rågmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 2,5 dl vatten
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Häll i olivolja och vatten och rör ihop till en deg.
- Knåda degen slät.
- Dela upp degen i 15 bitar och rulla dem till små bollar. Låt vila under en fuktig handduk i 15 minuter.
- Kavla ut bollarna så tunnt som möjligt.
- Stek 1-2 minuter på varje sida i en torr stekpanna på medelhög värme. De ska få lite färg men inte bli hårda.
- Slå in i en bakduk och använd direkt eller frys in och tina när de ska ätas.



ser gott ut :D
skriven